Back to portfolio categories

Portfolio

Parker Residence

This house occupies a compact corner site in Saint Clair, Dunedin.

The ground floor living space is oriented to receive all day sun, and is carefully composed from a hierarchy of spaces of varying ceiling heights. The enables the living room, dining and kitchen to function as different zones and is a direct response to the typical rituals of family life.

Bedrooms, a bathroom and study are all located on the upper floor.

The desire was the create a feeling of warmth and character within the house even though only a limited pallet of material was used.

Passive solar design was integral to the project and included double glazing, louvers, window orientation, extra insulation and thermal mass from the internal brick walls.

assets/Uploads/Parker-Res-02.jpg assets/Uploads/Parker-Res-01.jpg assets/ assets/ assets/ assets/